LevAs Visioner

Her er de visioner, som vi arbejder hen imod

ÅBENHED 

ÆRLIGHED 

TILLID 

RESPEKT 

Visioner

I LevAs har vi en sprudlende idébank, som aldrig sover. Derfor er der hele tiden nye projekter i støbeskeen. LevAs udvikler sig med de unge mennesker, der er lige nu. Og vi udvikler os med dem. 

De unge mennesker er med til at forme fremtiden for mennesker med autisme. De viser os, hvad der er behov for i forhold til at skabe et samfund, hvor der er mere plads for autister til at være dem, de er – med de ønsker, drømme og mål de har for deres vej i livet.

Hør Lars Carlsen, adm. direktør og stifter, fortælle om LevAs visioner og mål. 

Vi følger en ny generation

Vi følger med i, hvordan livet former sig for vores unge og voksne, efter de er færdige hos LevAs. For i deres voksenliv vil de være med til at præge den måde, omverdenen forholder sig til dem på. De bliver en ny generation af autister, der i så langt højere grad end tidligere kan sætte ord på deres verden. De er med til at forme en særlig autistisk kultur og identitet. Autismen vil altid være en del af dem.

Vi vil bane vejen for den livslange støtte og forståelse
Der vil hele livet igennem være nye udfordringer, der kræver, at vi følger med, udvikler med og fortsætter med at være ambassadører. Hvem ved - måske vi ender med at skabe et oldekolle for autister? Der vil vi rigtig gerne nå hen, så vi kan være med til at tilvejebringe den livslange støtte og forståelse omkring autismen. Det vil der være brug for livet igennem. For livet som autist stopper ikke med at være svært. Autismen forsvinder jo ikke og bliver heller ikke mindre. Derfor forsvinder udfordringerne logisk nok heller ikke. Der vil hele tiden opstå nye kontekster og sammenhænge, som man skal navigere i.

I alle livsfaser
Massiv støtte gennem børne- og ungdomsårene betyder, at værktøjskassen er blevet udvidet, men det betyder ikke, at man aldrig mere kommer til at mangle en hammer, en skrue eller en nøgle. Man er autist hele livet. Man bliver voksen, og man er stadig autist. Man bliver gammel, og man er stadig autist. Det er vigtigt at huske – for når vi husker det, så ved vi også, at det aldrig er et nederlag at have brug for fortsat støtte og forståelse. Det betyder ikke, at hverken dem, der har udfordringerne, eller dem der skal hjælpe, har fejlet eller spillet fallit. Det er bare, sådan det er. Det er autismens grundvilkår. Derfor er det vigtigt, at der altid er et sikkerhedsnet. Et sted, hvor der er tænkt på autismen – stadigvæk. I alle livsfaser.

Vi er med hele vejen
Vi kæmper for at være ambassadører alle de steder, hvor vi får muligheden for det og i forskellige autistiske livsfaser. Fra ung til voksen til ældre. Det er vores langsigtede vision at følge med hele vejen igennem. Hvis vi kan bidrage til, at vores målgruppe ikke brænder ud i en alder af 35, vil det være fantastisk. Så er vi nået langt. For det sker desværre ofte, at ilden slukkes alt, alt for tidligt på grund af overkompensation i situationer, hvor der ikke gives den nødvendige støtte og forståelse. For så er der bare ikke flere kræfter tilbage, og så har vi en masse førtidspensionister i stedet for en guldgrube af mennesker, der kan så mange ting. Selvom det ser dyrt ud på kort sigt, så giver det så meget mere i længden.

Lige nu arbejder vi med flere perspektiver og konkrete projekter i støbeskeen:

Center for Autistisk Innovation
Autismeophold med fokus på stressreducering
Autismespil til kommuner, skoler og institutioner
LevAs' virksomheder

LevAs tilbyder

LevAs – Særlige tilbud til særlige mennesker

Kontakt LevAs

Udfyld felterne for at kontakte LevAs. Vi vender tilbage hurtigst muligt.